Хірург-онколог клініки Lisod Сергій Байдо відповів на незвичайні питання про хірургію, зокрема, як вчасно виявити онкологічний процес в організмі. Про це передає Clutch.

Фахівець розповів, що найчастіше симптоми раку помічають у пацієнтів вже на останніх стадіях смертельного захворювання.

хірург-онколог Сергій Байдо, фото: Clutch
хірург-онколог Сергій Байдо, фото: Clutch

"Як правило, симптоми раку з'являються вже при запущеній формі хвороби, коли єдине, що під силу лікарям - полегшити біль пацієнта. Чекати прояву симптомів - значить втрачати дорогоцінний час. Набагато ефективніше час від часу проходити скринінги окремих органів. Це може бути флюроографія для легких, колоноскопія для прямої кишки (особливо, якщо в сімейному анамнезі є колорекатальний рак), та інші найпростіші профілактичні процедури", - порекомендував хірург-онколог.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, сезонний спалах небезпечної інфекції підкосив 150 тисяч українців, і це тільки за тиждень.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікарі знайшли новий підступний вид паразита.

Також портал Знай.uа писав, що популярна і авторитетна українська телеведуча, яка зараз займається проектом "ТСН. Тиждень", Алла Мазур нещодавно зізналася, що хвора на рак.