Науковців та зоозахисників стривожив відеозапис, на якому відображено білого ведмедя з Росії, тулуб якого розписаний чорною фарбою - на тварині хсь зробив напис: "Т-34".

За словами зоозахисників, чийсь "жарт" може вплинути на здатність ведмедя бути непомітним на білому тлі та заважатиме йому полювати. Науковці намагаються визначити де саме в російській Арктиці зняли це відео.

Відеозапис опублікував у Facebook Сергій Каври, член природоохоронної організації Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Він повідомив, що відео спочатку поширили у групі WhatsApp для корінних мешканців регіону Чукотка на Далекому Сході Росії.

"Я не знаю подробиць, в якому регіоні... було зроблено цей запис", - сказав він, додавши: "Якщо мова про військовий напис... це якась збочена неповага до історії".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

До слова, танк Т-34 широко використовувався СРСР в боях з військами нацистської Німеччини у Другій світовій війні.

😠Вот зачем?!, зачем!!!😠 Он же не сможет охотится незаметно! От голода начнёт отбирать добычу, погибнет сам или других покалечит. В села начнёт заходить.

Geplaatst door Серёга Кавры op Zondag 1 december 2019

Щодо зробленого напису на тварині, вчені переконані, що з ведмедем не можливо було таке зробити без використання транквілізатора.

Зокрема, вчений з Інституту біологічних проблем Півночі Анатолій Кочнєв сказав, що ведмідь не міг рухатися, або, принаймні, мав бути дуже спокійним, поки робили напис, оскільки "символи написані рівномірно і мають однаковий розмір".

Вчений припустив, що інцидент міг статися на віддаленому російському архіпелазі Нова Земля, де команда фахівців раніше застосувала транквілізатори щодо полярних ведмедів, які блукали в населених пунктах.

Вчений вважає, що можуть знадобитися тижні, поки змиється фарба, і це може спричинити проблеми для ведмедя.

Наразі фахівці намагаються визначити походження відео.

Російські ЗМІ припускають, що такий "жарт" може бути результатом невдоволенням мешканців через збільшення кількості білих ведмедів, які заходять до поселень в арктичних регіонах Росії.

У лютому на архіпелазі Нова Земля було оголошено надзвичайний стан через появу десятків білих ведмедів у кількох містах та селах.

Відеозаписи з архіпелагу показали, що тварини бродять по будівлях та досліджують населені пункти.

Як повідомляв портал Знай.ua, в екопарку мексиканського міста Монтеррей стався курйозний випадок – чорний ведмідь "поправив зачіску" розсіяній відвідувачці
Також Знай.ua писав про найкрасивіших тварин на планеті