Стало відомо, що через нетипове для листопада потепління ведмеді в Карпатах не можуть впасти в зимову сплячку.

Про це повідомив заступник директора Галицького національного природного парку на Івано-Франківщині Володимир Бучко, на території якого працює Центр реабілітації диких тварин.

"Наші барлоги готові, солома накидана, ведмеді можуть залягати хоч завтра. Але бабине літо спонукає їх до пошуку їжі, щоб більше загнати за шкіру жиру на зимівлю", - пояснив Бучко.

За його словами, зараз на Верховинщині, навколо Криворівні, ходить молодий ведмідь і шукає їжу на смітнику, у садах.

Сиджу і думаю : "Коли вже та зима?"

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще
Geplaatst door Галицький національний природний парк op Woensdag 30 oktober 2019

"Думаю, що він прийшов з Румунії, тому що наші ведмеді бояться. Люди його підгодовують. Боюся, щоб не вбили", - сказав Бучко.

Уточнимо, що в 2017 році в Центр реабілітації диких тварин привезли чотирьох бурих ведмедів з Херсонщини. У листопаді минулого року вони вперше впали у зимову сплячку.

Нагадаємо, синоптична зима прийде в Україну 12 грудня. При цьому до кінця цього місяця ще буде досить тепло за винятком періоду з 17 по 23 листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Карпатах вже скоро буде справжня зима. Так, 7 листопада на горі Піп Іван випав перший сніг.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики озвучили лютий прогноз погоди в Україні на зиму 2019-2020.