Десять тигрів неа тиждень застрягли на польському кордоні. Їх не пустили в Білорусь, тварини виснажені, один тигр помер.

25 жовтня в пункті пропуску "Козловичі" на польсько-білоруському кордоні було затримано вантажівку, яка перевозила 10 тигрів в клітинах. Як з'ясувалося, тварини виїхали з Італії ще 22 жовтня, а прямували вони в Росію. Перевізники запевняли, що везуть тигрів в один із зоопарків. Про це пише Gazeta Wyborcza.

Вантажівку з тваринами через польсько-білоруський кордон віз водій-росіянин, разом з ним їхали двоє італійців, які супроводжували "живий вантаж". Того дня до ветеринарного контролю вони не доїхали: у в'їзді їм відмовили, оскільки у італійців не було білоруських віз.

Вантаж повернувся до Польщі. Там італійці вийшли. Водій-росіянин вранці 26 жовтня знову поїхав до Білорусі. На цей раз він успішно пройшов паспортний контроль, але на ветеринарному знову все "застопирилось".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Таким чином тварини застрягли на кордоні. Тигри за весь цей довгий шлях виснажились, одна тварина померла, і фахівці Познанського зоопарку забили тривогу.

Вони були готові прийняти шість тигрів - у зоопарку не було коштів для утримання всіх тварин. Крім того, потрібно було отримати дозвіл мерії Познані на переїзд тигрів в міський зоопарк. Все це в підсумку було отримано, і тигри рушили в путь. По дорозі їх супроводжувала машина поліції.

Тигрів до Познані везли в тих же вантажівках, в яких вони перебували на кордоні.

В результаті цієї жахливрї історії, сім тигрів доставили в Познанський зоопарк, ще двох тварин прийняли в польському місті Члухов. Фахівці кажуть, що ситуація драматична і незрозуміло, чи виживуть в результаті виснажені і зневоднені тварини.

На офіційній сторінці в Facebook Познанського зоопарку повідомляється, що тигрів доставили до них рано вранці. Однак через темряву було неможливо почати розвантаження клітин. Також співробітники зоопарку зіткнулися з тим, що один з тигрів перебуває в збудженому стані і дуже агресивний через стрес. Клітки, де знаходяться тварини, саморобні і неміцні. Люди побоюються, що в процесі розвантаження вони розламаються.

Представники Познанського зоопарку кажуть, що тигри в дуже поганому стані. В одній з клітин, яка знаходиться в глибині машини, тигр і зовсім не подає ознак життя.

" Худі, зневоднені, з запалими очима, шерсть обліплена відходами життєдіяльності, з опіками від сечі, в тотальному стресі, без волі і бажання жити. Викривлені хребти, страшенний сморід у машині. Ображені, страждаючі і принижені", - так описують стан тигрів фахівці зоопарку.

Вони не впевнені, що всі хижаки виживуть, але будуть робити все можливе, щоб допомогти тваринам.

Як повідомляв портал Знай.ua, в 2016 році 147 тигрів вивезли зі скандального "Храму тигрів" у Таїланді в провінції Канчанабурі.