Неймовірний птах, який 6 разів літав "до Місяця й назад" (68 років)

Найстаріший птах на ім'я Мудрість за своє життя встиг налітати понад 4,5 мільйона кілометрів.

Восени самка темноспинного альбатроса прилітала на американський атол Мідуей, щоб виростити своїх пташенят. Мудрість пережила цунамі і висиділа на острові десятки яєць.

Цю неймовірну пташку можна побачити в її тихоокеанському раю. Атол Мідуей розташований на крайньому північному кінці Гавайського архіпелагу.

Черепаха, яка пережила 39 президентів Сполучених Штатів (187 років)

Черепаха на ім'я Джонатан народилася близько 1832 року. З тих самих пір ця гігантська черепаха пережила 39 президентів Америки.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ніжний гігант народився на Сейшельських островах, звідки його привезли в якості подарунка тодішньому губернатору Святої Олени в 1882 році.

З тих пір він блукає по великому особняку, насолоджуючись компанією 3 інших гігантських черепах і частих гостей.

Шипшина, який не зачепили бомбардування (1 200 років)

"Тисячолітню троянду" посадили в Німеччині ще при королі Людовіку Благочестивом в 815 року.

Кущ росте на католицькому соборі Святої Марії в Хільдесхайм. Також ця рослина шокує дивовижною стійкістю. Бомбардування союзників під час Другої світової війни залишили собор в руїнах, однак шипшина якимось чином уцілів.

Його можна відвідати в будь-який час.

Дерево, пов'язане з Буддою (2 300 років)

Фікус священний під яким Сиддгартха Гаутама пережив просвітлення в Індії, зник. Однак з його насіння зросла інше, на Шрі-Ланці, близько 250 року до н. е ..

Їм захоплювався письменник Герберт Уеллс. Його пошкоджували слони. Тамільські сепаратисти брали його в облогу. На сьогоднішній день це дерево росте в садах Махамевни в Анурадхапурі.

Найстаріше оливкове дерево (2 500 років)

Монументальне дерево в селі Вувес не лише приносить плоди, а також привертає увагу художників, релігійних лідерів, олімпійців і правителів держав.

На сьогоднішній день біля дерева побудували музей, який висвітлює традиційні методи збору врожаю оливок на Криті.

Вічнозелений килим (3 000 років)

Ярета є рослиною, яке схоже з мохом, однак насправді це крихітне квіткова рослина. Вона ідеально пристосувалася у високогір'ї Анд в Перу, Болівії, півночі Чилі і на заході Аргентини.

Вітер, морози і посухи не заважають Azorella compacta, який росте лише на метр за століття.

Сосна, старше, ніж єгипетські піраміди (5 000 років)

У горах Блу-Маунтайн в Каліфорнії росте сосна, якій приблизно 5 тисяч років і названа в честь старозавітного героя Муфусаила.

Точне місце розташування вважається наукової таємницею. Але у бажаючих є шанс побродити серед її родичів у стародавньому сосновому лісі Бристлекона.

Найстаріше тварина (15 000 років)

Вулканічні губки Антарктиди, Anoxycalyx joubini, схожі на білясті гігантські пивні бочки або мініатюрні вулкани. Вони живуть в протоці Мак-Мурдо на глибині 45-440 метрів і можуть досягати 10-15 тисяч років.

Єдине "тіло" лісу (80 000 років)

Гігантський ліс штату Юта складається з майже 50 тисяч дерев. Це – колонія тополі осиноподобного. Організм називають Пандо і Тремтячий Гігант.

Його вважають єдиним живим організмом на підставі ідентичних генетичних маркерів і загальної кореневої системи. Пандо охоплює 43 гектари території. Його вага оцінюють у 6 тисяч тонн, що робить його самим важким відомим організмом.

Насолодитися мелодією тисячі дерев у самому серці Пандо, де облаштовано наметове містечко Фишлейк.

Найдавніший у світі живий організм (200 000 років)

Генетики вважають, що "луг" морської трави в Іспанії є найстарішим організмом на Землі.

Посідоній океанічна звична для Середземного моря.

Нагадаємо, що археологи змогли знайти давньоєгипетський конічний головний убір, який до цього часу вважався вигадкою і міфом.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Єгипті в місті Ахетатен на місці давніх поховань група археологів натрапила на досить незвичайні артефакти.

Також портал Знай.ua писав, що дослідники виявили дивний артефакт на острові Сулавесі в Індонезії. Вони знайшли найдавніше твір мистецтва в історії людства, а саме 4,5-метровий малюнок на скелі.