Міжнародна група вчених з'ясувала, що Північний магнітний полюс Землі, згідно з новим дослідженням, продовжує рухатися у бік Сибіру з дуже великою швидкістю. Однак, за словами фахівців, рух полюса сповільнилося, але все ще залишається рекордним.

Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу ncei.noaa.

Вчені заявляють, що магнітні полюси нашої планети ніколи не бувають по-справжньому стабільними через коливання потоку розплавленого заліза в ядрі Землі. Проте раніше зміщення магнітних полюсів такими швидкими не були.

Зміщення Північного магнітного полюса Землі зміщується у бік Сибіру, ncei.noaa.gov
Зміщення Північного магнітного полюса Землі зміщується у бік Сибіру, ncei.noaa.gov

Дослідники поки не можуть повністю пояснити спостережуване явище, але можуть розрахувати швидкість змін у часі. Це дуже спрощує побудову прогнозів. Відомо, що такий прогноз називається Світова магнітна модель (WMM).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Згідно з новим прогнозом, зробленим до 2025 року, рух магнітного полюса має помірний діапазон. За словами дослідників, коли магнітні полюси зміщуються занадто далеко, вони фактично можуть помінятися місцями, що відбувається кожні кілька сотень років. Такий переворот може мати серйозні наслідки для людства, але вчені стверджують, що найближчі 5 років нічого подібного не відбудеться.

Нагадаємо, усипальниця повелителя світу: вчені знайшли гробницю одного з наймогутніших правителів в історії.

Як повідомляв Знай.uа сумісність груп крові: як визначити, що таке резус-фактор.

Знай.uа писав, кит буде жити 268 років, людина дотягне до 38-ми: у що перетворився б світ без нашого втручання.