Багато батьків після народження першої дитини часто чують від оточуючих фрази, типу: "Коли за другим?", "З другою дитиною буде легше, вони будуть разом грати і рости", "В сім'ї повинно бути хоча б двоє діток". Але як би не так, не ведіться на це. Дослідження, яке включало опитування 20 тисяч батьків протягом 16 років, показало, що друга дитина буде забирати ще більше часу і здоров'я батьків, пише Fatherly.

Народження другої дитини, Soulpost
Народження другої дитини, Soulpost

Само собою, дефіцит часу і ресурсів більше відчувають матері, у той час як батьки швидше відновлюють внутрішній баланс. Вчені прийшли до висновку, що ментальне здоров'я матері після народження першої дитини поліпшується, а от з другим дитям ситуація з психікою погіршується. Друга дитина у два рази збільшує тиск часу на матір, а це у свою чергу впливає на психіку жінки. Коли стане легше, запитаєте ви. А ніколи. Ці ростуть, йдуть в школу, а дефіцит часу залишається. А що вже говорити про сім'ях з трьома дітьми. Так що висновок однозначний – батьки вимагають більше допомоги. Ситуація з часом не поліпшується, навіть якщо мати менше працює, щоб задовольнити потреби дітей. А це призводить до серйозних наслідків для ментального здоров'я.

Народження другої дитини, Soulpost
Народження другої дитини, Soulpost

Нагадаємо, в ЮНІСЕФ показали всьому світу, як ризикують наші малюки на Донбасі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Міносвіти анонсували серйозні зміни в українських школах.

Також портал "Знай.ua" писав, що блогер з'ясувала, скільки жінок в світі відчувають оргазм.