Американським дослідникам вдалося зняти на відео справжню загадку природи. В природному середовищі існування один з найзагадковіших і рідкісних видів медуз - Deepstaria enigmatica. Вона живе в темних глибинах океану і бачили її люди лічену кількість разів. Зазвичай Deepstaria enigmatica не піднімається вище кілометрової глибини - цього разу морським біологам дуже пощастило.

Стаття про це була опублікована в журналі American Museum Novitates.

Медуза, фото American Museum Novitates

Вперше дивне створіння описали ще в 1967 році. Свою назву вона отримала в честь корабля дослідника Жака Іва Кусто Deepstar 4000, а видовий епітет "загадкова" - через замкнутість.

Поблизу острова Сан-Бенедикта в Тихому океані за допомогою дистанційно керованого апарату Hercules біологи побачили зблизька медузу. Deepstaria enigmatica перебувала на глибині 974 метрів, буквально в непроглядній темряві.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Виглядає це дивна тварина як тонкий пластиковий пакет розміром близько метра без видимих щупалець.

За словами біологів, Deepstaria enigmatica полює, широко розкривши весь купол й чекає жертву. Наближення підводного апарату змусило медузу різко стиснутися, утворивши внутрішню порожнину.

Вони припускають, що медуза воліє глибини від 829 до 1830 метрів і має дуже прозоре (навіть для медуз) тіло.

Нагадаємо, 1600-річний храм перевернув свідомість археологів: антична історія не стане колишньою, унікальні кадри.

Як повідомляв Знай.uа в Америці розкопали знахідку віком майже в 400 мільйонів років: світ після цього не стане таким, як раніше.

Знай.uа писав, на дні Дніпра знайшли затонулі козацькі чайки: що ховається в підводному "грозу бусурманів", сенсаційні кадри.