Українці зустрічають різдвяний свята в різних регіонах і в різні дати. Тим не менш, для кожного новорічні канікули і Різдво — момент обнулення часу, коли може статися все що завгодно. Чому цим випадком не може стати якийсь фільм?

Ми підготували для наших читачів незвичайну кінодобірку. Після перегляду цих картин, буде не до цукерок і салютів. Ці фільми спеціально для тих, хто не проти полоскотати нерви:

"Чорне Різдво"

Цей хоррор американського режисера Боба Кларка з часом став культовим. Саме "Чорне Різдво" спонукало Джона Карпентера зняти свій знаменитий "Хеллоуїн". Загалом, картина стала однією з предтеч слешера — піджанру хоррора, де головною дійовою особою є маніяк, який вбиває підлітків за допомогою підручних матеріалів і холодної зброї.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Джек Фрост"

Малобюджетний американський фільм жахів від режисера Майкла Куні (не плутати з однойменним сімейним фільмом 1998 року). У фільмі йдеться про кровожерливого маніяка Джека Фроста, який під дією дивної хімічної речовини перетворюється на сніговика. Він відправляється до маленького американського містечка, щоб помститися місцевому шерифові, що його заарештував. Загадкові вбивства, які починають розгоратися в містечку напередодні Різдва, змушують шерифа задуматися, чи це не справа рук Джека Фроста.

"Тиха ніч, смертельна ніч"

Американський слешер, знятий Чарльзом Селлером-молодшим. У фільмі йдеться про хлопчика Біллі, який став свідком вбивства своїх батьків маніяком в костюмі Санти. Хлопця відправили до притулку, де жорстокі черниці карали його за будь-яку провину, а особливо тому, що він ненавидів Різдво.

"Поганий Санта"

Чорна різдвяна комедія, поставлена режисером Террі Цвігоффом, спродюсована братами Коен і братами Вайнштейн. В історії розповідається про грабіжника Віллі, який щороку на Різдво влаштовується Сантою до якогось торгового центру, а у Святвечір грабує його. Допомагає "Поганому Санті" карлик Маркус, який грає ельфа.

"Едвард Руки-ножиці"

Один з найвідоміших та найліричніших фільмів Тіма Бартона, де він звертається до своєї улюбленої теми Митця і його Творіння. Стрічка починається як різдвяна казка, яку розповідає бабуся своїй онуці. У ній йдеться про хлопця на ім'я Едвард, створеного божевільним вченим, який помер до того, як встиг приладнати "синові" руки. Замість цих кінцівок у юнака гострі леза.

Нагадаємо, сталкерам вдалося зловити на камеру "місцевого" з Чорнобиля.

Як повідомляв Знай.uа відео від коханої змусило хлопця повірити в диявола, навіть котики не врятують.

Знай.uа писав, дієтологи назвали фільми, які шкодять фігурі.