Напередодні новорічних свят з полиць магазинів українці змітають абсолютно все, і в метушні можна стати жертвою недобросовісних менеджерів.

Зараз вибрати якісну і свіжу рибу вкрай складно, тому що технології не стоять на місці і цим користуються продавці. Про це розповіли в Асоціації рибалок України, передає Інформатор.

На рибгоспах у корм рибі додають барвники, стимулятори росту і антибіотики. При заморожуванні застосовують поліфосфати, коптять за допомогою шкідливого рідкого диму, а в торговельній мережі прострочений рибний продукт маскують і намагаються видати за свіжий.

риба в супермаркеті, фото: Інформатор
риба в супермаркеті, фото: Інформатор

Намагайтеся не купувати рибу в дрібних магазинах, де може бути залежаний товар.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Також на стихійних ринках продається рибний продукт невідомого походження та якості. Краще всього купувати рибу і рибний продукт у спеціалізованих магазинах. Там є гарантія, що рибний продукт має необхідні документи і фітосанітарний контроль", - порадив голова Асоціації рибалок Олександр Чистяков.

Якщо жива риба в акваріумі заснула, її охолоджений свіжий продукт викладають на лід. У разі якщо вона і в такому вигляді не знайшла свого покупця, і у неї з'явилися явні ознаки несвіжості продукту: потемніли очі і зябра, з'явилися запах і слиз, потьмяніла і відшаровується луска, то недобросовісний продавець намагається її реанімувати і продати.

риба в супермаркеті, фото: Інформатор
риба в супермаркеті, фото: Інформатор

Несвіжу рибу промиють марганцівкою, почистять і знову викладуть на прилавок. Якщо і в такому вигляді вона не буде продана, то цей зіпсований рибний продукт направлять до кулінарії, де з неї зроблять риб'ячий фарш або з соусами підсмажать.

Крім того, продавці намагаються штучно освіжити явно прострочений рибний товар, підфарбовують, змінюють дату виготовлення на ціннику, в гонитві за швидким прибутком видають за інший вигляд. Тому не варто вірити різним акціям на рибний продукт, тому що вам можуть продати неякісний товар.

Нагадаємо, в одному з магазинів популярної мережі "Ашан" знайшли прострочену продукцію на прилавках.

Як повідомляв портал Знай.uа, посеред супермаркету в ящику печиво "Горішки" народився цілий виводок щурів.

Також портал Знай.uа писав, як зберегти ідеальну фігуру на Новий рік.