Ціни на сучасний живопис варіюється від одного до приголомшливих 86 мільйонів доларів. Щасливчиками, які продали свої роботи за рекордні суми стали такі художники як Лучо Фонтана, Блінкі Палермо, Марк Ротко і Барнетт Ньюман. Читачам склали добірку найбільш незвичайний і найдорожчих сучасних картин.

9. Герхард Ріхтер "Криваво-червоне дзеркало" (1,1 мільйон доларів).

Ця картина була продана за 1,1 мільйона. Це ж всього лише червона фарба, нанесена з невеликим градієнтом на дзеркало. Можливо, колекціонеру, який купив цей твір, просто хотілося бачити себе в дзеркалі в нестандартному кольорі.

Криваво-червоне дзеркало

8. Лучо Фонтана "Концепція простору, очікування" (1,5 мільйона доларів).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ця картина художника пішла з аукціону в Лондоні за півтора мільйона доларів. Цей твір являє собою одноколірний полотно з поздовжніми прорізами.

Концепція простору, очікування

7. Эльсуорт "Келлі Зелене, біле" (1,6 мільйона доларів).

Для живопису цього художника характерно зображення геометричних поверхонь, виконаних інтенсивним кольором, з гострими і чіткими контурами, часто стикаються один з одним.

Келлі Зелене, біле

6. Блінкі Палермо картина "Без назви" (1,7 мільйонів доларів).

"Без назви", як і інші роботи художника, це поєднання різнокольорових смуг.

Без назви

5. Марк Ротко картина "Без назви" (28 мільйонів доларів).

Картина Марка Ротко, провідного представника абстрактного експресіонізму, написана в 1952 році. Як і інші його роботи, картина "Без назви" складається з великих колірних просторів, окреслених нерівними, туманними лініями.

Без назви

4. Барнетт Ньюман "Onement VI" (43,8 мільйонів доларів).

Назву "Білий вогонь" – це містичний термін, що бере початок з Тори. Будучи таким, він виразно наповнений глибоким духовним почуттям, яке Ньюман намагався передати глядачам своєї картини.

Onement VI

3. Марк Ротко картина "Без назви" (46,5 мільйонів доларів).

Американський художник створив його в 1954-м. Він відомий тим, що в роботах поєднував великі площі однорідних кольорів.

Без назви

2.Барнетт Ньюман "Чорний вогонь 1" (84,2 мільйона доларів).

найдорожча картина 2014 року. "Чорний вогонь I", продана на аукціоні Christie’s за 84 з гаком... мільйона доларів. Картини цього та інших художників дозволили зібрати засновникам за два дні майже 880 тисяч мільйонів доларів.

Чорний вогонь 1

1.Марк Ротко "Помаранчевий, червоний і жовтий" (86,9 мільйонів доларів).

Ця робота Марка Ротко продана на аукціоні більш ніж за 28 мільйонів доларів. "Жахливо"- буде, мабуть, перебільшенням, а ось "нудно" – напевно, самий точний опис цієї картини.

Помаранчевий, червоний і жовтий

Нагадаємо, що результати реставрації середньовічної картини "Поклоніння таємничого агнцеві" здивували мистецтвознавців і викликали гарячі суперечки в соцмережах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Disney розпочинає роботу над римейком мультфільму "Бембі", класична екранізація якого вийшла в 1942 році.

Також "Знай.ua" писав, що Київ є досить кінематографічним містом, в якому знімали фільми не тільки українські режисери.