У кожного з нас вдома в ящику з крупами і борошном можуть завестися мерзенні шкідники. Позбавлятися від них потрібно негайно і декількома способами, також важлива профілактика, про що ми сьогодні і розповімо.

Мукоїд, і як від нього позбутися

Мукоїд суринамський, попри свою назву, пожирає не лише борошно, але й черстве печиво, крупи і сухофрукти. Також він може харчуватися сухим зерном, тому частенько може потрапляти в людське житло. Як тільки ви помітили цих шкідників у своєму будинку, потрібно негайно від них позбутися, щоб не довелося розпрощатися з безліччю продуктів. Для цього протріть мильною водою всі шафки, а потім ще раз протріть чистою вологою ганчіркою. Щілини і стики полиць обробіть столовим оцтом. Разом з цим потрібно позбутися від тих комах, які вже є в продуктах.

Для цього прогрійте вцілілу крупу в духовці при високій температурі. Також можна пропустити через духовку макарони і борошно, яку попередньо потрібно просіяти. Корисно перед прогріванням потримати крупу в морозильнику протягом доби, щоб напевно позбутися непомічених яєць комах. Сильно заражені запаси крупи немає сенсу реанімувати, оскільки в їжу людині вони вже непридатні та їх доведеться знищити.

Мукоїд, фото - kuhni club
Мукоїд, фото - kuhni club

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Індійська моль – грізний шкідник крупи

Небезпека цієї нечисті в тому, що поїдають продукти личинки, зовні схожі на товстих черв'ячків з білим забарвленням. Самки цієї комахи за 2-3 тижні здатні відкласти близько 400 яєць, і навіть крихітні личинки пожирають продукти. Погана новина – повністю позбавиться від цих шкідників не вдасться, тому побачивши личинок або літаючих в квартирі метеликів, необхідно провести повну ревізію всіх місць зберігання продуктів.

Всі продукти, в яких оселилася моль необхідно ліквідувати. Але не смійте викидати пакети з продуктами в сміттєве відро, оскільки черв'ячки можуть швидко розселитися по квартирі. Найкраще при можливості спалити пошкоджені продукти. В крайньому разі, їх одразу викидають в сміттєвий вуличний контейнер. Скляні або пластикові ємності ретельно обробляються оцтом, полоскаються і прогріваються у муфельній печі.

Індійська моль, фото - kuhni club
Індійська моль, фото - kuhni club

Борошняні хрущаки – серйозна небезпека

Дорослі борошняні хрущаки – це маленькі (до 4 мм завдовжки), червоно-коричневі жуки з глянцевими поверхнями. Ці тварюки з'являються в будинку з зараженої борошном або крохмалем. Паперова чи поліетиленова упаковка для них не перешкода. Улюбленим місцем мешкання є борошно і деякі види крупи – пшенична, геркулес, манна. Проведіть ревізію шафок з крупами – контейнери з продуктами, які здалися вам неушкодженими, помістіть на добу в холодильник.

Борошняний хрущак, фото - kuhni club
Борошняний хрущак, фото - kuhni club

Хрущаки гинуть в холоді, тому що це один із самих надійних способів позбавлення від них. Бобові культури можна помістити в солоний розчин, злити воду спливли на поверхню комахами, промити і ретельно висушити будинку. Всі шафи також обробляються, як і при боротьбі з мукоїдом. Також полиці можна обробити порошкоподібною піретрум – рослинний засіб на основі кавказької ромашки, придбати його можна в аптеці. І через півтора тижні повторити цю процедуру.

Нагадаємо, у країні зафіксували навала кровососів-мутантів.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у "Сільпо" вусаті таргани "паслися" на свіжої випічки.

Також портал "Знай.ua" писав, як позбутися від тарганів – головні методи боротьби.