По всій Україні ввели карантин через пандемію коронавірусу COVID-19. Закриті школи, офіси, кордоны та введено заборону на масові заходи. Громадянам рекомендують сидіти вдома. Однак, у багатьох українців є домашні тварини. Про те, що робити з вихованцями повідомила команда міжнародної платформи реєстрації домашніх тварин, Animal ID.

Вихованці, pxhere

Так, на сьогоднішній день немає жодного підтвердженого випадку зараження коронавірусом котів чи собак.

"Вони не є його носіями. Теоретично, тварини можуть переносити на своїй шерсті інфіковані частинки виділень хворого COVID-19. У зовнішньому середовищі вірус живе 2-9 днів, тобто заряджені частинки повинні бути "свіжими", — розповів ветеринар "Центру сучасної ветеринарної медицини" Василь Олексієнко.

Тварини хворіють іншими видами коронавірусів, якими не хворіють люди. Зокрема, коронавірус котів і кішок (FCoV) не заразний для людей і навіть для собак. А коронавірус собак (CCoV) не заразний для котів і людей.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Основні правила захисту від небезпеки для здоров'я в період карантину

Правило 1: Вигулювати домашніх тварин можна і потрібно, але в менш людних місцях.

Правило 2: Не дозволяйте незнайомим людям стосуватися вашої тварини, оскільки вони можуть на своїй шерсті носити вірус після контакту з хворим. Також потрібно купати собаку після прогулянки.

Правило 3: Мийте руки після повернення додому і дезінфікують під час прогулянки.

Правило 4: Подбайте про комфортне перебування на карантині, наприклад, купити корм і потрібні ласощі хоча б на тиждень вперед.

Собака, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що нікудишній господар кинув свого вихованця через унікальний погляд.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чоловік два роки тримав вдома ведмедя, думаючи, що це тибетський мастиф.

Також "Знай.ua" писав, що пожежні Київської області врятували пса, якого в мішку викинули помирати в крижану річку.