На думку психологів, каністерапія (психотерапія собаками) може вилікувати неврози, неврологічні розлади, хронічний стрес, панічні атаки, підвищену тривожність і навіть СДУГ (синдром дефіциту уваги і гіперактивності).

Зазвичай під час спілкуванні з тваринами люди заспокоюються, симптоми стресу і тривожності знижуються. Більш того, деякі породи собак більш ефективні для роботи з психікою людини.

Лабрадор-ретривер

Лабрадори вміють відчувати настрій людини і переймати весь негатив на себе. Ця порода потребує постійної ласки і тілесного контакту. Прекрасно ладнають з дітьми. Піднімають настрій, викликають усмішку і відчуття заспокоєння та умиротворення.

лабрадор-ретривер, фото Pxhere
лабрадор-ретривер, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Сибірський хаскі

Вони ідеально підходять для психотерапії. Навіть є окремий напрямок "хаскі-терапія". Доведено, що діти-аутисти краще розвиваються і освоюють мову, якщо поруч з ними з дитинства є ця порода собак. Спілкування з хаскі позитивно впливає на центральну нервову систему і сприяє зниженню ознак депресії та стрес-синдрому.

хаскі, фото Pxhere
хаскі, фото Pxhere

Пудель

Пуделі володіють найвищим інтелектом серед собак. Під час спілкування з ними виникає відчуття, що чотириногий друг тебе дійсно розуміє. Це піднімає настрій, знижує депресію, апатію, меланхолію, ПТСР (посттравматичний стресовий розлад) у військових і жертв насильства, симптоми стресу, неврозів, панічних атак.

пудель, фото Pxhere
пудель, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус виявили у домашніх улюбленців, від кого чекати небезпечну інфекцію.

Як повідомляв портал Знай.uа, Арнольд Шварценеггер поділився в Instagram зворушливим відео, в якому показує своєму собаці Черрі, як мити руки.

Також портал Знай.uа писав, як правильно вигулювати домашніх тварин у період карантину.