В Китайській Народній Республіці, схоже, потроху гасне ситуація з епідемією коронавірусної інфекції. З Китаю навіть приходять новини про нові дослідження археологів. Так, в провінції Сичуань було виявлено чотири гробниці 2000-річної давності.

Вчені Дослідницького інституту археології та культурних реліквій заявили, що гробниці періоду Чжаньго або Воюючих царств (475-221 рр. до н. е), є усипальницями представників аристократії древніх племен Цун, які населяли територію нинішніх провінцій Сичуань і Хунань.

Розкопки китайських поховань, скріншот: YouTube
Розкопки китайських поховань, скріншот: YouTube

Найбільша зі знайдених усипальниць 7,9 м в довжину, 1,8 м в ширину і 1,6 м в глибину. В них археологи знайшли понад 70 артефактів: бронзовий посуд, нефрит, кераміку та інші похоронні предмети. Виявлені предмети свідчать про те, що люди, поховані в гробницях, були шляхетного походження.

Згідно з історичними даними, цуны були сміливими й відважними воїнами, які, втім, мали пристрасть до співу і танців. В далекі часи вони заснували своє царство зі столицею на території сьогоднішнього повіту Цюйсянь.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, археологи перетворили легендарного Сфінкса на "вебкам-модель" і розгадали таємницю тисячоліть.

Як повідомляв Знай.uа їсти, щоб еволюціонувати — неандертальці виявилися талановитими дієтологами.

Знай.uа писав, археологи знайшли унікальні годинники, "повелителю часу" понад дві тисячі років.