При дослідженні підводний каньйонів у коралових рифів Нінгалу в Австралії вчені виявили найдовше з живих істот на планеті – 45-метрову сифонору.

Для цього співробітникам Інституту океану Шмідта довелося здійснити з допомогою підводного робота 20 занурень на глибину до 4500 метрів і провести близько 181 години спостережень.

На відео вчені змогли записати гігантську сифонофору виду Apolemia. Дані істоти являють собою колонії крихітних окремих зооидов. У них висока ступінь поліморфізму та спеціалізації, колонія має свого роду органи, що забезпечують рух та харчування.

У ході занурень вченим вдалося отримати дані про 30 нових видах глибоководних риб і морських безхребетних.

"Ми підозрювали, що ці глибоководні райони моря будуть різноманітно населені, але нас вразило те, що ми побачили", - заявила одна з керівників дослідницької програми Ліза Киркендейл.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кліматичний Апокаліпсис зітре з Землі десятки видів.

Як повідомляв Знай. ua, світовий океан перетворюється в могилу для живих істот.

Також Знай. ua писав, що у глибинах океану знайшли колонію незвичайних істот.