Міжнародна група вчених-астрофізиків виявила популяцію з 19 міжзоряних астероїдів. Виявилося, що ці підозрілі об'єкти було захоплено Сонцем, у зірок які пролітали повз. Всі ці тіла відносяться до сімейства Кентавра і розташовуються між орбітами Нептуна і Юпітера.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з європейських наукових видань.

Падіння астероїдів, фото pxhere
Падіння астероїдів, фото pxhere

Перший міжзоряний відвідувач, астероїд Оумаумуа було виявлено в 2017 році, однак він його було помічено в момент "вторгнення" до Сонячної системи. Тут навпаки, ідентифікована група знаходиться у володінні Сонця майже з моменту його народження, тобто 4,5 млрд років. Для цього вчені провели чисельне моделювання, відмотавши час назад до найранніх днів Сонячної системи, яке дозволило їм побачити, де астероїди були розташовані в той час.

Відкриття цілої популяції астероїдів міжзоряного походження є важливим кроком у розумінні фізико-хімічних подібностей і відмінностей між об'єктами, народженими в Сонячній системі та поза її межами. Докладне вивчення цієї групи надасть важливі дані про раннє Сонце, про те, як відбувається захоплення міжзоряних об'єктів, а також про роль міжзоряної речовини в хімічному збагаченні Сонячної системи, її формування та еволюції.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МКС "зловила" НЛО непроханих гостей - прибульці обрали найпідступніший час.

Як повідомляв Знай.uа навіть космонавти таке не проходили українські полярники крізь місяці випробувань підкорили Антарктиду, фото.

Знай.uа писав, з мозком астронавтів, які повернулися з космосу, відбувається аномалія – науковці.