Група вчених з Schmidt Ocean Institute (Інститут океанології Шмідта) натрапили на неймовірну знахідку. Фахівці використовували глибоководний апарат і виявили величезну сіфонофору роду Apolemia, яка являє собою величезну хробаковидну істоту довжиною в десятки метрів.

Про це стало відомо завдяки опублікованим результатам дослідження фахівців інституту.

Знахідка Schmidt Ocean Institute, скріншот: Twitter
Знахідка Schmidt Ocean Institute, скріншот: Twitter

Повідомляється, що цікаву знахідку було зроблено у Індійському океані в районі рифу Нінгалу біля узбережжя Західної Австралії. Довжина сіфонофори склала близько 47 метрів, її назвали однією з найвеличезних тварин на Землі.

"Ймовірно, це найбільший екземпляр, відомий науці. Це щось неземне", - йдеться на сторінці інституту океанології у Twitter.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

На думку американського біолога Ребеки Хелм, щоб досягти таких розмірів, знайдена сіфонофора розвивалася десятки або навіть сотні років. Сіфонофори - хижаки підводних колоній, які складаються з тисяч маленьких клонів. Вони полюють на різних морських тварин і риб. Одні клони випускають отруту, інші поглинають жертву і поширюють поживні речовини по всій колонії. Деякі види сіфонофор становлять смертельну загрозу для людини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, морське чудовисько викинуло на берег, фото чупакабри з глибин.

Як повідомляв Знай.uа морське чудовисько потрапило на обідній стіл разом з креветками, отрута цієї тварюки страшніше за скорпіона.

Знай.uа писав, води світового океану перетворюються на "розсольник", все живе просто горить.