Багато людей, зокрема жінки та діти, люблять їсти різну кисломолочну продукцію, особливо йогурти. Однак, ніхто навіть не здогадується, як він набуває того чи іншого кольору. Швидше за все, після цієї інформації, у деяких споживачів може виникнути відраза до цього продукту.

Йогурт, pxhere

Так, якщо йогурт повинен мати рожевий відтінок, то для цього при його виробництві часто використовують кармін (E120) - відносно безпечний червонувато-пурпуровий барвник.

E120 виробляють з кармінової кислоти, яку, у свою чергу, одержують з тіл кошенільної попелиці (щитівки). Така комаха мешкає в Центральній і Південній Америці. Також воно паразитує на деяких видах кактусів.

Десятки тисяч самок даної щитівки збирають перед тим, як вони встигнуть відкласти свої яйця. Після чого оболонки цих комах висушуються і обробляються розчином аміаку або карбонату натрію.

Популярні новини зараз
НБУ терміново вилучає купюри 50 та 200 грн з обігу: що робити українцям і чи треба бігти в банки Дешевий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" зробили заяву До 20 грудня потрібно встигнути: хто має відвідати ТЦК Пенсіонери отримають індивідуальні доплати до Нового року: кому скільки нарахують
Показати ще

Даний процес досить важкий і, в той же час, витратний. Таким чином, готовий барвник коштує далеко недешево (в середньому в 3,5 рази дорожче ніж повністю синтетичний популярний (і небезпечний) жовтий барвник E110).

Йогурт, pxhere

Слід зазначити, що про фарбувальних властивості цієї комахи знали ще індіанці Латинської Америки і використовували отриманий барвник для фарбування тканин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виробляють ванільний цукор.

Як повідомляв портал "Знай.ua", простий лайфхак з виготовлення йоржика з пластикової пляшки.

Також "Знай.ua" писав, чому муха потирає свої лапки.