1. Зерно свіжої обжарювання. Поцікавтеся у бариста датою обжарювання зерна. Насичений смак і неперевершений аромат зберігаються протягом місяця після обжарювання, після чого стають плоскими і тьмяним.

2. Бариста повинен знати сорт зерна. Бариста повинен знати, яке зерно він варить, з якої країни ягоди, як вони оброблялися, це суміш або моносорт, нарешті хтось обжаривал зерно. Так можна підібрати підходящий рецепт і зварити смачний напій.

3. Вам не нав'язують підсолоджувачі і добавки. Якщо вам наполегливо пропонують додати в каву сироп, корицю або інші підсолоджувачі і спеції, задумайтеся. Можливо, бариста хоче приховати за цими добавками якісь недоліки напою.

Популярні новини зараз
Росіяни побоюються через майбутній День Незалежності, адже можуть не вижити: "Показову кару хочуть" Радник ОП Подоляк спрогнозував збільшення кількостей "бавовни" та диверсій на окупованих територіях і не тільки Головне за ніч: втеча російських "пацюків" з Криму після "бавовни", збільшені пенсії для українців і грозова погода на Спаса Наталія Кличко вперше порушила мовчанку і пояснила розлучення з мером Києва
Показати ще

4. Кава не повинен бути дуже гарячим. Кава не повинен бути гарячим настільки, щоб обпалювати небо і мову. Особливо це важливо при приготуванні еспресо і молочних напоїв.

5. Кава має молоться перед приготуванням. Якщо свіжообсмажена кава втрачає смак і аромат протягом декількох тижнів, то свіжозмелену — за секунди. Кава потрібно молоти безпосередньо перед готуванням, а не насипати з кавомолки ранкові залишки.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив про міфах про пиво.