Китайські фахівці встановили, що часте вживання бургерів підвищує ризик виникнення астми.

Китайські вчені вивчили вплив фастфуду на організм людини і розповіли про несподівану небезпеки бургерів. Співробітники Сичуаньського університету встановили, що споживання цього продукту більше трьох разів на тиждень підвищує ризик виникнення алергічних реакцій, серед яких астма, сінна лихоманка та алергічний риніт.

Вони також помітили, що надто часте вживання бургерів при астмі загострює запалення дихальних шляхів. Після цього людина не може їсти фрукти і овочі, а її раціон стає ще більш нездоровим.

При цьому вчені відзначають, що навіть газовані напої, якими нас постійно лякають, менш шкідливі для організму, ніж бургери.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше фахівці Єльського університету встановили, що фаст-фуд і інша шкідлива їжа впливає систему винагороди мозку, через що люди не можуть відмовитися від її вживання.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", фахівці назвали топ ягід, овочів, фруктів і молочних продуктів, які володіють мінімальної калорійністю – до 70 ккал на 100 грамів. Само собою, це без обліку використання масел і соусів.

Найбільш низькокалорійною визнана вода. І не даремно. А ось з овочів до 20 ккал на 100 грамів містить огірок, білий редис, помідор, латук і крес-салат.

Трохи більшу калорійність має лимон, зелений і червоний солодкий перець, салат корн, брокколі, селера, коріандр, шпинат, капуста, баклажани, цвітна капуста, гарбуз, печериці, спаржа і брусниця містять не більше 35 ккал на 100 грамів продукту.

До 40 ккал мають лайм, стручкова квасоля, ріпчаста і зелена цибуля, кавун, полуниця, помело, диня, персик, кабачок, редька, редиска і нежирний кисляк.

У наступну групу до 50 ккал на 100 грамів увійшли коренева та стеблова селера, морква, чорниця, буряк, кольрабі, аґрус, нектарин, ананас, журавлина, апельсин, яблуко, абрикос, фейхоа, а також знежирені кефір і молоко.

До 60 ккал у своєму складі мають картопля з шкіркою, груша, чорниця, червона смородина, малина і вишня.

А ось в найкалорійнішу групу серед легких продуктів увійшов ківі, цибуля, чорна смородина, черешня, виноград, манго і гранат. Вони містять на 100 грамів продукту до 70 ккал.