Нещодавно макарони були оголошені дієтичним продуктом, відмінно вписується в раціон харчування струнких людей. Але вчені отримали дані про те, що макарони можуть шкодити здоров'ю жінок, не відбиваючись при цьому на самопочутті чоловіків.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У розпорядженні медичних фахівців з Міланського онкологічного центру виявилися дані про те, що серед жінок, які люблять макарони і часто їх їдять, частіше поширені проблеми з серцем. Це було встановлено, коли вчені проаналізували особливості харчування 47 тисяч осіб, представників обох статей.

Фахівці виявили: жінки з числа пристрасних прихильниць макаронних виробів в два рази частіше страждають від серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз

Притула засвітився на виборах з яскравою красунею і миттєво став мемом: "Коли твоя дівчина побачить..."

Синютка може відібрати мерське крісло у Садового - останні дані екзитполу

Відмовився від громадянської панахиди, сам ніс труну на плечах: Бондарчук дивно повівся на похороні матері

У центрі Києва батько гуляв з мертвим сином у візку: не помітив

Показати ще

Подібна залежність, на думку дослідників, пов'язана з тим, що вживання макаронів, як і багатьох інших борошняних страв, сприяє підвищенню рівня глюкози в крові. Для жінок це може являти собою особливу небезпеку, оскільки в жіночому організмі процеси підвищення рівня глюкози і без того активізуються під впливом статевого гормону естрогену.

"Порушення нормального балансу цукру в крові надають згубний вплив на серце. Занадто часте вживання макаронів небажано для жінок, така звичка чревата появою серцево-судинних проблем", - заявили міланські вчені.

Варто відзначити, що задля економії своїх же коштів перед походом у ресторан потрібно, меню вивчити ще вдома, а на місці, не соромлячись, уточнювати у офіціанта всі подробиці приготування обраної страви.

Мотивація і впевненість в собі сильніше не у тих, хто, вирішивши перейти на здорове харчування, відсиджується вдома, а у тих, хто спокійно продовжує вести своє звичайне життя. Тому що якщо ви йдете в ресторан і накидаєтеся на жирне, борошняне і солодке, значить, мотивація недостатньо серйозна і ви все одно зірветеся: не в ресторані, так в іншій ситуації.

Припустимо, мотивація у вас вже є. Як замовляти в ресторані їжу, щоб вечір став максимально приємним і корисним для наших благих цілей?

Перш за все, перед тим, як відправитися на вечерю, подивіться меню закладу: практично у всіх ресторанів є сайти. У спокійній обстановці, далеко від спокус, соберіть відповідну для себе їжу і потім просто дотримуйтеся свого вибору.

Не соромтеся розпитувати офіціанта про склад страви. Які інгредієнти до неї входять, яким способом вона готується, з додаванням жиру чи ні, а якщо з додаванням, то якого. В ідеалі замовляти те, що готується без жиру взагалі.

Уникайте вибирати страву, інгредієнти якої ви не зможете візуально визначити. Наприклад, не варто брати котлети, фаршировану рибу, ковбаси, паштети, форшмак, хумус, супи-пюре і т.п. – тобто страви, інгредієнти яких максимально подрібнені. Офіціант може запевняти вас, що ніяких вершків, булки і масла в начинках немає, але, повірте, вони там є! У фарш йдуть всі залишки і обрізки – заклади не працюватимуть собі в збиток.

Тобто, ідеальні варіанти – шматок м'яса (нежирної телятини, яловичини, курки, індички) або рибний стейк. На гарнір: овочі гриль або свіжа овочева нарізка, або овочевий салат. Перед основною стравою можна теж з'їсти салат, основа якого – овочі, зелень, нежирне м'ясо, риба або морепродукти. А можна взагалі взяти два салати і не їсти основного.

До того, як принесуть їжу, не варто нічого їсти: як правило, "компліменти від закладу" це закуски з категорії фаст-фуд: в них багато жиру і солі. Щоб вам не нудно було чекати замовлення, візьміть пляшку води і до неї кілька часточок лимона, або чайник зеленого чаю. Взагалі, перед прийомом їжі, незалежно від того, в ресторані ви або вдома, обов'язково випивайте дві склянки води. Так ви з'їсте набагато менше, та й заодно метаболізм підтримаєте.

Правда про швидке харчування

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що експерт розвінчав міф про шкоду пізньої їжі.