У Київській обладміністрації пропонують перемістити частину промислових підприємств столиці до області, що дозволить звільнити близько 5 тис. гектарів території Києва.

Про це повідомляє УНІАН.

"У столиці 5 тисяч гектарів задіяно під промислову територію. Протягом декількох років хоча б 1 тисячу гектарів можна перенести з Києва до області", - заявив заступник голови відомства Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Київ обігнав Лондон і Лос-Анжелес за красою краєвидів - рейтинг

Водночас, за його словами, Київська облдержадміністрація планує розвивати туризм і транспортну інфраструктуру області.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Дуже великий акцент хочемо зробити на туризмі. У нас практично ніхто туристичний напрямок не розвивав", - сказав він.

На початку березня Кабмін затвердив новий перелік об'єктів держвласності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, скоротивши їх кількість до 309 з 395.

У новий перелік увійшли НАК Нафтогаз, компанії Укртрансгаз, Укргазвидобування, НАЕК Енергоатом, Укрнафта, конструкторське бюро Південне ім. Янгеля та Південмаш, Одеський припортовий завод, Сумихімпром, Укрхімтрансамміак.

До переліку також увійшли морські торговельні порти, комбінати хлібопродуктів, національні та обласні державні теле- та радіокомпанії.