Депутат від ВО "Батьківщина"Андрій Павловський переконаний, що борги за комунальні послуги найбільше загрожують саме літнім людям, які проживають в дорогих квартирах в центрі Києва. Комунальні неплатежі можуть обернутися для них виселенням або ж продажем квартири.

"Урядовці цинічно кажуть, що в нас ринкова економіка, це ж капіталізм – не можеш утримувати, наприклад, квартиру на Печерську у центрі міста, де живе багато пенсіонерів, – продавай її, виїжджай з Києва, чи в село, чи в район на окраїні. Це буде природна міграція населення, вони так кажуть, і більше того, може виникнути проблема неплатежів, коли люди не потягнуть, то в родині може виникнути вибір між тим, щоб нагодувати дитину, зібрати її в школу і люди будуть витрачати ці гроші на дитину, ніж витрачати їх на комунальні послуги.", - повідомив Павловський під час інтерв'ю для UkrLive.tv.

Також він зазначив, що в Чернігівській та Сумській областях заборгованість за "комуналку" вже зросла на 30% і це може швидко розповсюдитись і на Київ.

Читати також: Субсидії заберуть у половини українців

"Місцева влада, комунальні підприємства будуть подавати до суду за заборгованість, щоб описати майно і навіть забрати квартиру за борги, тим паче, що Верховна Рада внесла зміни до Цивільного кодексу і там передбачено, що можна забирати майно громадян.", - наголосив нардеп.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, в Україні пройде верифікація доходів отримувачів соціальної допомоги, в ході якої багато українців втратять право на субсидії та соцдопомогу.