Терористи збили неподалік Горлівки безпілотник, який належав моніторинговій місії ОБСЄ. Бойовики вирішили його знищити, бо він зафіксував бронетранспортер.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня", посилаючись на звіт ОБСЄ. На даху бронемашини була встановлена ракетна система "земля-повітря".

"О 09:28 СММ втратила зв'язок з безпілотним літальним апаратом далекої дії, що пролітав над підконтрольною "ДНР" Озерянівкою (35 км на північний схід від Донецька), на південно-західній околиці підконтрольної "ДНР" Горлівки. Аварійні процедури були активовані, але БПЛА не відповів", - зазначається у звіті.

У місії уточнили, що втратили безпілотник, коли він помітив багатоцільовий гусеничний автомобіль МТЛБ зі встановленою на даху ракетною системою "земля-повітря" 9К35 "Стріла-10".

Читайте також: Вночі бойовики атакували з важкої техніки

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У місці, де розірвався зв'язок із дроном, спостерігачі чули вибух. Спостережно-моніторинговій місії не вдалося відшукати його через замінування території.

Нагадаємо, перший заступник голови спостережно-моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуґ 27 травня заявив, що патруль спостережної місії потрапив під обстріл зі стрілецької зброї. Інцидент трапився поряд з населеними пунктами Авдіївка і Ясинувата. Він зазначив, що внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.