У селищі Очеретине Донецької області, після двох років мовчання, знову віщають українські телеканали. Передавачі для відновлення мовлення були надані урядом Литви

Мовлення вдалося відновити завдяки перенесенню передавача на більш високу вежу, розповіла Громадському радіо заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова. За її словами, українського мовлення в Очеретине не було з тих пір, як бойовики захопили телевежу в Донецьку - тобто з квітня 2014 року.

"Було відновлено канали Перший національний і ДоТБ - це державна обласна телерадіокомпанія з програмами Громадського ТБ Донбас", - сказала Попова.

Читайте також: Кремль відповість перед судом за кримський енергоміст

"Комерційні канали не дуже хочуть працювати в цьому регіоні, тому що вони не можуть монетизуватися", -додала Попова.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Зазначимо, що Росія усіляко намагається позбавити жителів Донбасуможливості слухати чи дивитись українське телерадіомовлення, для того, щоб вести свою активну інформаційну війну та дезорієнтувати населення.