З двох мільйонів школярів, які за заявою міністра соцполітики мають бути охоплені оздоровленням та відпочинком цього літа, не виїжджатиме за межі міст та "оздоровлятиметься" на асфальті. А все через те, що влада банально не виділяє на оздоровлення дітей жодних коштів.

"Оздоровити заплановано лише 620 тис. дітей шкільного віку з 4 млн. Інші у більшості відпочиватимуть вдома або у пришкільних таборах, тобто 6 з 7 школярів "оздоровлятимуться" на асфальті", – зазначив Олександр Мазурчак, співголова партії "Наш край" .

Він також зазначив, що Верховна Рада, так само як місцеві органи самоврядування, не раціонально та "не прозоро" розподіляють кошти на оздоровлення дітей.

Читайте також: Військовий лікар "відмазував" від армії за 3000 грн

Зазначимо, що в Україні діє закон "Про оздоровлення та відпочинок дітей", який і регламентує надання оздоровчих послуг. Зазвичай держава пропонує дітям оздоровитися (не менше 21 дня) або відпочити (не менше 14 днів) в стаціонарних закладах оздоровлення та відпочинку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ціна такого задоволення (за 21 день) у 2010 році – від 1540 гривень за путівку у комунальних закладах до 2500 у приватних на морі з більш-менш сучасними умовами. Середня вартість типового табору десь в глибинці – 1800 гривень. Це ціни 2010 року, а цього літа вони зростуть просто до феноменальних розмурів, що і не дає батькам змогу оздоровити дітей. А держава в цьому питанні допомагати ніяк не хоче.