Група вчених провела деякі дослідження і розробила препарат, здатний уповільнити невідворотний процес денегераціі м'язів людини. Принцип роботи нових ліків базується на дії ферменту протеїнкіназа.

У ході експериментів вчені зафіксували, що м'язи з видаленим ферментом старіли в рази швидше і в 50 умовних років мали вигляд "столітніх". Вчені з'ясували, що протеінкіназ активно синтезується після тривалих занять фізичними навантаженнями.

Матеріал по темі: У нью-йоркському метро заборонили широко розсовувати ноги

Іншого способу уповільнити процеси старіння м'язів, окрім як регулярно навантажувати себе фізичними вправами, не було до цього відкриття.

Як зазначає один із співавторів дослідження Грегорі Штайнберг, результати дослідження допоможуть підтримати м'язову масу людини і захистити тканини від дегенаративних процесів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, раніше вчені відшукали білок, здатний уповільнити старіння клітин мозку.