Сьогодні, набуває чинності закон, який забороняє показ фільмів і серіалів із пропагандою силових органів країни-агресора і радянського КДБ, а також ті, що виправдовують анексію Криму і захоплення Донбасу.

Про це повідомляє УНІАН.

Закон "Про захист інформаційного телерадіопростору" зазначає, що під заборону потрапляють будь-які аудіовізуальні твори, які містять "популяризацію, агітацію, пропаганду будь-яких дій правоохоронних органів, збройних сил, інших збройних, військових або силових формувань держави-окупанта".

Читайте також: Порошенко заборонив російськї фільми про "ментів"

Також під заборону потрапляють фільми, в яких знялися особи, що створюють загрозу національній безпеці.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Разом з тим, відсьогодні набула чинності заборона розповсюдження і показу фільмів і серіалів, вироблених в Росії після 1 січня 2014 року.

Телеканали, які порушать її, будуть штрафувати: 10 мінімальних зарплат за показ або розповсюдження в перший раз і 50 - за повторні випадки.

Нагадаємо, на початку квітня президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє російські фільми та серіали в Україні, героями яких є працівники міліції, армії, інших силових структур, або пов'язані з цими відомствами сюжетно. Про це йдеться в довідці до документа, розміщеного на сайті парламенту.