Під Забороненим містом в китайському Пекіні виявили величезний древній палац. Вчені вважають, що будівля була частиною конструкцій, зведених ще за часів правління імперії Мін.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail. Археологи розкопали шар з 20 цегляних кладок. Їх глибина близько 2,8 метра, а виявили їх в західній частині Забороненого міста. Археологи вважають, що розкопали фундамент великого палацу XV століття. Тут, на думку вчених, розташовувався замок матері імператора.

Вік піску і грунту під фундаментом датують 5-30 тисячами років. На розкопках знайшли дерев'яні конструкції. Вони грали роль опор для підтримки цілісності цегляних споруд.

Це не перша знахідка археологів під Забороненим містом. У минулому році тут розкопали 16 великих стовпів. Знахідка розташована поруч зі знайденою цегляною кладкою. Це, на думку вчених, говорить про спільність їх походження.

Заборонене місто розташоване в центрі Пекіна на північ від площі Тяньаньмень. Розкопки тут планують завершити до 2020 року. На це Китай витратить 260 мільйонів доларів

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На території Забороненого міста в XV-XX століттях був головний палацовий комплекс Китайської імперії. Він внесений ЮНЕСКО до списку Всесвітньої спадщини людства.