26 червня у Києві відбудеться парад старовинної техніки. У ньому візьмуть участь автомобілі, автобуси та мотоцикли. Захід почнеться о 12:00 на просп. Перемоги, 52/2, біля танка Т-34.

Машини організованою колоною поїдуть за тролейбусом Škoda до площі Перемоги. Далі — на вул. Дмитрівську. Там вже будуть рухатися за відреставрованим ретро-трамваєм. Потім через просп. Чорновола повернуться на місце збору.

Читайте також 5 найстаріших автомобілів ретро-виставки OldCarLand-2016

Парад організовує оргкомітет міжнародного фестивалю Old Car Land. Проводить його вперше. У заході візьмуть участь машини, випущені до 1980 року. Всі — в оригінальному стані. Серед них радянські "Запорожці", "Жигулі", "Москвичі", "Волги", "Побєди", а також німецькі, чеські, французькі та інші марки. Вперше серед старовинних автомобілів з'явиться рідкісна Škoda-100 1975 року випуску.

Організатори допускають до участі в параді не більше двох однакових моделей, аби колона була різноманітною. Окрім легковиків, містом проїдуть старовинні вантажівки та автобуси. Серед останніх будуть ЛАЗ, ЗІС, ЛіАЗ, Ikarus. Деякі із них залишилися в одному екземплярі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У заїзді візьмуть участь і мотоцикли. Двоколісні будуть різних брендів - Java, "ИЖ", "Урал", "Минск", Harley-Davidson. Їхатимуть також мопеди й моторолери.

Збори власників ретро-техніки почнуться об 11:00 на просп. Перемоги, 52/2. Там учасників зареєструють і сформують колону. О 12:00 всі автомобілі рушать із місця і через півтори години туди повернуться. Між танком і "Кофейбусом" із старовинних автомобілів сформують експозицію для киян і гостей міста. Вона працюватиме до 17:00. Можна буде оглянути машини, сфотографуватися й поговорити із власниками.

Нагадаємо, востаннє в Києві демонстрували ретро-машини у квітні на фестивалі Old Car Land, що проходив у Державному музеї авіації. Туди привезли понад 750 автомобілів із усієї України, а також Білорусі, Польщі, Німеччини, Великобританії й інших країн.