Нормально прожити в Україні можливе при заробітній платі від 20 тис. грн на місяць. Так вважає чверть опитаних кадровим порталом HeadHunter респондентів, інформує "Антикор".

За статистикою п'ята частина хотіла б заробляти не менше 30 тис. грн. І стільки ж працівників оцінюють гідне життя в 50 тис. грн щомісячного доходу.

Частина опитаних вважає, що для нормального життя рівень зарплат повинен бути порядку 100 тис. грн в місяць і вище.

Читайте також: До кінця року інфляція сягне 20%

Проте є й більш скромні фінансові вимоги. Один з восьми опитаних готовий задовольнятися зарплатою в 15 тис. грн, а один з дев'яти вважає достатньою суму в 10 тис.грн.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відзначимо, що тільки двоє із сотні опитаних назвали гідною зарплату в розмірі 5 тис. грн.

Нещодавно Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що мінімальну зарплату в Україні потрібно підвищити з 1,45 тис. грн до 5 тис. грн. Також він повідомив, що в Україні є 10,5 млн. офіційно працюючих, з них 45% – на мінімальній зарплаті.

Нагадаємо, з 1 травня мінімальна зарплата в Україні підвищена з 1,378 тис. грн до 1,45 тис.грн. Відповідно до закону про держбюджет на 2016 рік, з 1 грудня вона має зрости до 1,55 тис. грн.