Експерти з Державного університету Джорджії провели дослідженя, в результаті якого з'ясували, що пластмасові іграшки збільшують ризик інфекційних захворювань у дітей. За словами дослідників, деякі віруси, такі як грип, можуть досить довго перебувати на поверхні іграшок, викликаючи в подальшому розвитку інфекції.

Фахівці в ході перевірки встановили час перебування вірусів на шматочку гнучкого пластику, з якого виготовляють дитячі іграшки. Виявилось, що в залежності від вологості повітря вірус може достатньо довго знаходитись на поверхні такого пластика: при вологості до 40%, вірус був присутній протягом 10 годин після зараження, а якщо вологість повітря піднімалась до 60%, ризик інфекції теж підвищувався – вірус при такій вологості знаходився на поверхні пластика до 24 годин

Читайте також: Тепер діти мають право поскаржитись в ООН на батьків

Отримані дані відносяться до оболонкових вірусів - таких, які мають захисний зовнішній шар, що допомагає їм виживати і інфікувати інші клітини. Йдеться, перш за все, про вірус грипу і коронавіруси, такі, як важкий гострий респіраторний синдром.

Таким чином з'ясувалось, що пластмасові іграшки є важливим каналом для передачі вірусних захворювань серед дітей, підкреслюють дослідники.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Діти особливо уразливі до інфекційних захворювань, тому що вони часто чіпають все руками і поміщають сторонні предмети в рот, в той час як їх імунна система ще не повністю розвинена.