У четвер, 11 червня, в Оболонському районі столиці біля станції метро "Мінська" демонтували 17 незаконних МАФів.

Про це у Facebook повідомив директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерківець.

Мер Києва Віталій Кличко сьогодні заявив, що демонтуючи нелегальні МАФи, столичні влади діють у рамках закону, і не буде ситуації, що одні кіоски прибрали, а інші поставили. Він обіцяє, що об'єкти будуть демонтувати по всьому Києву.

Нагадаємо, в середу, 10 червня, підприємці, чиї кіоски почали зносити в переході станції метро "Харківська" в Києві, перекрили проспект Бажана.

Читати також: Кличко закликав відмовитися від проведення "Маршу рівності"

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Сам Кличко так прокоментував акцію торговців: "Зустрічатися, розмовляти з ініціативними групами я готовий. Але не влаштовувати шоу на дорозі, коли порушуючи закон, від мене вимагають його порушити, залишивши незаконні ларьки! " Також він пригрозив, що домагатиметься кримінальної відповідальності для організаторів перекриття проспекту Бажана.

"Війна" мера Києва з МАФАМ триває вже кілька місяців. Зокрема з територій, що знаходяться на балансі київського метрополітену приберуть близько 400 МАФів. У більшості з них закінчилися договори оренди, а багато ще й порушують норми пожежної безпеки та правила евакуації пасажирів.