Коньяк вважається аристократом серед алкогольних напоїв. А хороший коньяк, фірмовий та високої якості, у помірних дозах благотворно діє на організм людини та зміцнює здоров'я.

До такого висновку прийшла група дослідників з Копенгагену та Софії. Вони провели ряд спостережень, у ході яких визначили "терапевтичну" дозу цього напою, пише "Телеграф".

Медики стверджують, що аби забути про проблеми зі шлунком, достатньо випивати 50-70 грамів коньяку на день. Він покращує на обмін речовин, секрецію травних соків, засвоювання корисних поживних речовин в організмі.

У багатьох країнах, особливо з холодним кліматом, прийнято додавати невелику кількість коньяку в чай. У цьому алкогольному напої міститься певна частка таніну і дубильних речовин, що впливають на швидкість засвоєння вітаміну С.

Читайте також: Українці стали більше випивати, не зважаючи на подорожчання алкоголю

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Що ж стосується інших лікувальних властивостей напою, то він, наприклад, допомагає знизити або й позбутися зубного болю. Для цього потрібно намочити в коньяку два шматочки вати і прикласти один до хворого зуба, інший – до вуха з того боку, де болить.

При ангіні полоскання горла теплим коньяком може змусити хворобу відступити. Поєднання підігрітого коньяку з медом і лимоном здатне збити температуру. При бронхіті допомагає тепле молоко з коньяком. Але ці методи – тільки для дорослих людей, оскільки дитина може сп'яніти від алкоголю