Негайного економічного ефекту від візиту Петра Порошенка до Малайзії очікувати не варто. Тим більше, ця країна - не США, де можна домовитися про чергові кредитні гарантії. Про це порталу "Знай" повідомив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

На думку політолога, у випадку з такими країнами, як Малайзія, якісь економічні домовленості може бути укладено, проте, такі візити, зазвичай, мають не разову функцію. Головна причина візиту Порошенка далека від економічної, вона пов'язана з катастрофою малазійського Boeing і з координацією дій щодо покарання винних, тих хто збив цей літак над Донбасом.

"Але, оскільки Малайзія країна з високим економічним потенціалом і гарною динамікою, то в Порошенка буде можливість розширити двостороннє співробітництво під час візиту. З огляду на те, що в Україні зараз непроста ситуація, очікувати, що до нас прийдуть малайзійські інвестиції, поки йде війна буде наївно", - зазначив політолог.

Таким чином, можна зробити висновок, зазначив Фесенко, що головною метою візиту Порошенка буде політична, також обговорюватимуться економічні питання. Україна зараз зацікавлена ​​в розвитку торгівлі та розвитку двосторонніх економічних відносин із такими країнами, як Малайзія, адже у країн Південно-Східної Азії в цьому плані великий економічний потенціал.

Читайте також: 10 маловідомих фактів про Петра Порошенка

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомлялося, сьогодні під час свого офіційного візиту Петро Порошенко провів зустріч із прем'єр-міністром Малайзії Наджібом Тун Разаком.