Чорне море поруч із Одесою забруднили нечистоти з вулиць міста після сильної зливи, що пройшла сьомого серпня.

Про це повідомляє керівник Управління з організації держсанепіднагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова, передає "Укрінформ". За день випало 55 мм опадів.

Фахівці санепіднагляду не рекомендують жителям і гостям Одеси купатися в морі поряд з міськими пляжами. Лідія Степанова сказала, що морська вода зможе самоочиститися не раніше четверга. Фахівці в цей день відберуть проби для лабораторних досліджень на відповідність санітарним нормам. Результати оприлюднять у п'ятницю.

"Через підтоплення вулиць Одеси в результаті зливи, яка супроводжувалася ураганом, у прибережні води Чорного моря потрапило багато нечистот з берегових схилів. Наші фахівці зафіксували також аварійні скиди зливової каналізації. Тому ми не рекомендуємо відпочивальникам купання в морі протягом 8-10 серпня ", - пояснила Степанова.

Нагадаємо, 9 серпня синоптики обіцяють суху й спекотну погоду по всій території України.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще