Тип мови, що оточував немовля ще на його ембріональній стадії, в значній мірі впливає на тональність його плачу з першої хвилини після народження.

До такого висновку прийшла група фахівців з університетів Вюрцбурга, Оснабрюка і Пекіна, вивчивши звуки 102 новонароджених з Китаю, Німеччини і Камеруну, пише National Geographic. Результати спостережень вони опублікували в журналі Speech, Language and Hearing.

Під час досліджень вчені послуговувалися певною інформацією.Так, китайська мова відноситься до тонічних. Тут кожен склад вимовляється з певним тоном. Це ж характерно для однієї з мов Камеруну - ламнсо. У першому випадку мова налічує чотири тони, а в другому - вісім. Німецька мова, навпаки, є атонічною.

Читайте також: Вивчаючи нову мову, наш мозок її "згадує"

Аналізуючи матеріал, експерти порівняли плач немовлят з Китаю і Камеруну зі співом. Їх звуки були мелодійними, при цьому мелодія у камерунських дітей мала найбільшу кількість варіацій. А от у німецьких малюків перепад між найбільш високою і найбільш низькою голосовими частотами виявився невеликий.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Отримана інформація підтвердила припущення фахівців про те, що рідна мова, знайомство з якою відбувається за допомогою голосу матері, починає формувати акустичні особливості немовляти ще до його народження.

Нагадаємо, на Тайвані створили програму-перекладач для дитячого плачу. Спеціальний мобільний додаток може розрізняти чотири види звуків.