На Донбасі між російськими найманцями та місцевими терористами виник конфлікт через розташування військової техніки в житлових кварталах. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента Андрій Лисенко.

Він зазначив, що українська розвідка донесла, що головними ініціаторами встановлення артилерії та танків на вулицях приватних житлових масивів для обстрілів позицій ЗСУ є здебільшого бойовики, що приїхали з Росії.

"Місцеві мешканці, які встали до лав бандформувань, не підтримують такі дії, проте не можуть нічого зробити проти російських найманців, які мають всебічну підтримку з боку Кремля", - каже він.

Лисенко підкреслив, що терористи лишають сепаратистські угрупування через те, що зникло фінансування.

Матеріал по темі: Бойовики найбільше обстрілювали Піски, Опитне, Мар'їнку - прес-центр АТО

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Так, у Горлівці переважна більшість місцевих бойовиків вже розглядають можливості виходу через відсутність будь-якої матеріальної винагороди за останні три місяці, принизливе ставлення з боку російських військових та так званих "відпускників", - розповів Лисенко.

Лисенко також додав, що розвідка зафіксувала вантажівки російської компанії "Ойл Інвест", яка займається продажом паливно-мастильних матеріалів. Раніше повідомляли, що у Донецьку закінчилось паливо.

Нагадаємо, що фермери окупованих території Донецької області вимушені віддавати 1000 грн за кожен гектар своєї землі. Якщо вони цього не роблять, то у них забирають землі.