Україна перебуває на межі дефолту, а можлива угода з кредиторами не вирішить проблем через величезні масштаби корупції, пише британська Independent. Посилаючись на зібрані дані міжнародних спеціалістів, видання заявляє, що після Майдану ситуація стала тільки гірше.

Найкорумпованішими були визнані податкові органи. Для прикладу, згідно з опитуванням, проведеним компаніями PricewaterhouseCoopers та GFK, чверть із близько трьох тисяч керівників компаній заявили про корупцію з боку вітчизняних податківців.

"Багато хто побоюється, що Україна не бореться з проблемою так, як мусила б", - констатує газета.

Як приклад вона наводить протести представників влади проти участі керівника українського офісу Transparency International Олексія Хмари у комісії, яка мала сформувати склад антикорупційного бюро.

Читайте також: Кабмін залишив корупційні схеми у Фіскальній службі

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Видання нагадує, що сьогодні у Вашингтоні МВФ з інвесторами обговорюватимуть разом з представниками України долю 23 мільярдів доларів, які заборгував Київ.

"Навіть за умови досягнення угоди, якщо Україна не може працювати із поважними неурядовими організаціями, на зразок Transparency International, для викоренення корупції, складно зрозуміти, як влада планує здобути довіру міжнародних інвесторів", - резюмує Independent.