"Влада" анексованого Криму маніпулює даними про кількість туристів, які відвідали півострів під час курортного сезону 2016 року, щоб приховати інформацію про жахливий стан справ з туризмом на окупованій території.

Про це розповів кримський економіст, експерт фонду "Майдан закородонних справ" Юрій Смілянський, пише "Обозреватель".

Окупаційна влада заявляє, що на початок вересня 2016 року Крим прийняв 4,3 мільйона туристів.

Однак, як зазначає експерт, назвати точну кількість туристів, які відвідали Крим, складно, оскільки цифри, що офіційно публікує окупаційна "влада", наскрізь брехливі.

"Кожну людину, яка в'їжджає в Крим, вони вважають туристом. Більш того, громадян України з кримської реєстрацією, які були змушені покинути територію півострова, але приїхали туди в якихось своїх справах, вони вважають іноземними туристами, тому що ті в'їжджають за українськими паспортами", – пояснив ситуацію Смілянський.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, за словами експерта, частина цих людей приїздять у відрядження, приїжджають у справах тощо. А вони (окупаційна влада. – Ред.) вважають всіх людей поголовно туристами ", – розповів експерт.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", на анексованому півострові рекордно зменшилася кількість малих підприємців.