Українські громадяни, які намагаються перетнути кордон у Білорусь в обох напрямках, можуть і не пред'являти нові біометричні паспорти. Все одно кордон перетнути дозволять лише в разі пред'явлення паспорта старого зразка.

Про це повідомляє білоруське видання "Вечірній Брест" з посиланням на начальника відділення прикордонного контролю "Мокрани" Сергія Бішика.

"Коли йдеться про в'їзд в нашу країну, то порядок простий. Ми пояснюємо, що за новим паспортом перетнути державний кордон не можна. Для цього потрібно або закордонний, або внутрішній паспорт старого зразка. Найчастіше буває, що у людини, яка надала ID-карту, є і необхідні документи. Якщо ж їх немає, на жаль, доводиться розгортати людини додому", – розповів Бішик.

Якщо ж громадянин не може пред'явити старий паспорт, виїжджаючи з Білорусі, його направляють в українське посольство, яке й вирішує проблему, що склалася.

Портал "Знай.ua" повідомляв про те, що вже 75 тисяч українців змінили свої паспорти.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще