На Яворівському полігоні у квітні цього року стартували спільні українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ. Вони отримали назву Fearless Guardian-2015.

Головна мета навчань - удосконалення рівня бойової та спеціальної підготовки військовослужбовців Національної гвардії за стандартами НАТО.

Перші два тижні військових навчали маскуванню, основним прийомам стрільби з гвинтівки, реагування на прямий і непрямий обстріл та наданню першої медичної допомоги на полі бою.

"Я був вражений високим рівнем мотивації, яку продемонстрували українські солдати," зазначив один із сержантів армії США Джордан Керр

Потім військові склали практичні заліки, які дали змогу перевірити рівень їхньої підготовки за програмою перед початком наступної фази навчаннь.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Читайте также: Курсанти Нацгвардії підкорювали українське небо (фото)

"Військовослужбовці пройшли 10-ступеневе тестування з усіх предметів, які були включені у перші два тижні навчання. Ми зробили оцінювання для бійців досить напруженим та стресовим, щоб перевірити їхні індивідуальні навички та знання у реальних умовах", - розповідає молодший лейтенант Джозеф Фрешетт, командир взводу 173 повітряно-десантної з бригади армії США.

16 червня стартував другий етап спільних навчань.