У Полтавській області затримали слідчого обласного Управління Служби безпеки України під час отримання хабара в 1,8 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Військова прокуратура спільно з працівниками Управління внутрішньої безпеки СБУ задокументували факт вимагання та отримання слідчим Управління спецслужби хабара в сумі 1,8 тисяч доларів від громадянина. Слідчий повинен був за "винагороду" не вносити відносно нього відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про співучасть у контрабанді культурних цінностей.

На даний момент правоохоронці затримали "хабарника". Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину за статтею Кримінального кодексу "одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням".

Правоохоронці готують клопотання до суду про обрання затриманому працівнику СБУ запобіжного заходу - тримання під вартою.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Одеських чиновників спіймали на хабарі 400 тис. грн

Слідчому, якщо суд доведе його провину, загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 червня СБУ затримала в Борисполі міліціонера при отриманні 25 тисяч гривень хабара.