Міжнародна платіжна система MasterCard брала необґрунтовано високі комісії із власників карток і ритейлерів, заявив Євросоюз після проведення антимонопольного розслідування щодо компанії.

"Зараз ми підозрюємо MasterCard у тому, що ця платіжна система штучно підвищувала комісії по картках, що могло завдати збитків покупцям і ритейлерам в ЄС", - заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргарет Вестагер, повідомляє ВВС.

Брюссель оголосив про проведення антимонопольного розслідування щодо MasterCard ще навесні 2013 року. У ЄС заявляли, що практика зняття компанією деяких комісій погіршує конкурентоздатність у єдиному європейському просторі.

Читайте також: Окупаційна влада Криму заявила про повернення MasterCard на півострів

Крім того, Єврокомісія заявила про намір перевірити законність збору міжбанківських мит з платежів іноземних туристів. Як кажуть у Брюсселі, представники країн, що не входять до ЄС, ймовірно, платять значно вищі комісії, ніж європейські споживачі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Платіжна система Visa, щодо якого аналогічне розслідування провели у 2013 році, тоді погодилися скоротити розмір комісійних на 60% і пообіцяла переглянути правила щодо комісійних платежів.