Німецькі дослідники виявили їжу, що містить "ідеальне" поєднання жирів і вуглеводів. Таке співвідношення характерне для картопляних чіпсів.

Фахівці з університету Ерлангена - Нюрнберга провели експеримент на щурах. Вони намагалися з'ясувати, яка саме їжа найбільше приваблює тваринок.

Виявилося, що найапетитнішою була їжа, що містить 35% жирів і 65% вуглеводів. Щури буквально об'їдалися нею. До речі, схоже співвідношення речовин і сполук міститься у звичайних картопляних чіпсах.

Читайте також: Після сну люди частіше думають про смартфон, ніж про кохання

Тварини харчувалися різною їжею, а вчені досліджували їхній мозок за допомогою магнітно-резонансної томографії.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При вживанні їжі з певним вмістом жирів і вуглеводів ділянки мозку, що відповідають за винагороду, показували найвищу активність. Таким чином, на думку дослідників, на привабливість їжі впливає саме співвідношення органічних речовин і сполук, а не її калорійність.

Примітно, що, коли піддослідні щури їли безпосередньо чіпси, вчені фіксували в їхньому мозку ще більшу активність. Таким чином, крім простого співвідношення речовин і сполук, відіграють роль і інші чинники, що визначають привабливість їжі.