Слова художнього керівника і директора МХТ ім. А. П. Чехова Олега Табакова з приводу українців викликали в соціальних мережах бурхливу реакцію.

"Ну, ось вам і ще одна втрата: кіт Матроскін на перевірку виявився великоруським шовіністом і поганцем", - написав колумніст видання "Гордон" Євген Кузьменко.

Олег Табаков заявив, що українці в якомусь сенсі убогі ", а їх кращі представники" завжди були на других чи третіх позиціях після росіян".

"Деякі актори можуть настільки вжитися в роль, наприклад Шелленберга - керівника військової розвідки Третього рейху, що навіть наприкінці свого життя повністю користуються риторикою свого персонажа", - написав керівник Держагентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Матерал по темі: Олег Табаков назвав українців "другосортними" (відео)

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також Табаков назвав українського письменника Панаса Мирного другосортним, що викликало різке засудження громадськості.

Після такої бурхливої ​​реакції актор вже почав виправдовуватися і заявив, що його слова вирвали з контексту і він говорить дуже метафорично.

"А якщо Україна в серці, то, вириваючи її звідти, ти вириваєш і серце! Я Україну матку-неньку рідну - люблю! Мати треба любити, інше - від лукавого", - заявив він.

Нагадаємо, що російський поет Валентин Гафт сказав, що у них з колегою різні народи.