Міністерство екології та природних ресурсів призупинило видачу дозволів на розвідку і видобуток бурштину.

Про це повідомила заступник міністра екології Світлана Коломієць за підсумками засіданні комісії Мінекології з питань погодження надання надр у користування, пише Кореспондент.

Міністерство має намір поновити видачу ліцензій лише після ухвалення закону, який врегулює це питання.

"Прозорого механізму видачі ліцензії зараз немає, діє постанова Кабінету міністрів України №615, яка дозволяє видавати ділянки на розробку без аукціону. Відповідно, легального видобутку як такого немає, і нема з кого питати", - повідомила заступник міністра Світлана Коломієць.

Читайте також: Додатковий імпортний збір вбиває український бізнес

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За її словами, останніми роками компанії не звертались за видачею ліцензій на розвідку і видобуток бурштину. Лише у останні тижні процес активізувався - за дозволами звернулося декілька компаній.

Мінприроди видало лише одне погодження, але потім відкликало його через різкі протести громадськості і депутатів.

Заступник міністра відзначила, що на сьогодні легальний видобуток бурштину порівняно з нелегальним мізерний.

Нагадаємо, у квітні цього року Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №1351-1 "Про видобування та реалізацію бурштину".

Законопроект спрямований на боротьбу з незаконним видобутком бурштину в Україні.

За останні місяці, за офіційними даними, при спробах вивезти бурштин за кордон було конфісковано понад 0,5 т цього мінералу.