У ніч з 16 на 17 липня з території художнього музею в Києві зник черговий об'єкт.

16 липня о 19 годині художня інсталяція у вигляді овечої отари ще була на своєму місці. 17 липня о 9 годині огорожа музею була порожньою. Керівництво установи було змушение звернутись із відповідною заявою до міліції.

Мистецький об'єкт створено 5 липня під час художньої акції "Вівці. Свобода!", ініційованої київськими художниками та НХМУ на підтримку виставки художника Якова Гніздовського.

Читайте також: Музей ВВВ перейменували на Музей історії України в Другій світовій

Результатом малювання відомих художників – графіків та ілюстраторів, дітей та дорослих стала інсталяція з 34 унікальних овець. Мистецький об'єкт взяли на тимчасове збереження і 9 липня графічну "отару" прикріпили до музейної огорожі.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

За останні два місяці - це другий об'єкт на паркані, який втрачає музей. Першим стала музейна вивіска з повідомленням про назву виставки та її дати.

Ця вивіска була ліквідована КП "Київреклама" на замовлення Департаменту містобудування та архітектури КМДА як об'єкт зовнішньої реклами. Спроби НХМУ вести діалог із КМДА та "Київрекламою" конструктивного результату не дали.