Міністерство закордонних справ веде переговори про поширення безвізового режиму на Гібралтар та заморські території Франції. Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС України на офіційній сторінці у «Facebook».

«МЗС опрацьовує з гібралтарською стороною питання щодо скасування візового режиму поїздок громадян України до Гібралтару з огляду на відповідне рішення ЄС», - сказано в повідомленні.

Наразі громадяни України подорожують до Гібралтару на підставі віз, які оформлюються в посольствах Великої Британії.

Окрім того, МЗС порушило перед французькою стороною клопотання щодо поширення дії безвізового режиму поїздок на заморські території Франції.

До складу заморських володінь Франції входять території в Атлантичному, Тихому та Індійському океанах, Французька Гвіана у Південній Америці та території у Антарктиці на які претендує Франція, у тому числі: Гваделупа, Реюньйон, Мартиніка, Французька Полінезія, Нова Календонія та інші.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Туреччина офіційно схвалила рішення щодо безвізових подорожей за внутрішніми ID-картами для громадян України.